Partner worden bij Businesscoach Nederland

Sluit je aan bij de toekomstige marktleider in businesscoaching en bedrijfsadvies.

 • Intensieve begeleiding
 • Samenwerken met andere businesscoaches
 • Geen afdracht over eigen omzet

Partner worden bij Businesscoach Nederland

Businesscoaching en bedrijfsadvies is een fantastisch vak. Telkens weer geeft het enorm veel voldoening om te zien hoe we gezonde groei realiseren bij MKB-bedrijven door het wegnemen van de belangrijkste bottlenecks en te werken aan ondernemersvaardigheden, leiderschap, teamontwikkeling en het duurzaam borgen van systemen en processen.

Samen bereiken we meer

Jouw doel; het winnende verschil maken voor je klanten
Succesvolle ondernemers zijn succesvol omdat ze hét winnende verschil maken voor hun klanten. Winst is daarvan het resultaat. Winst is geen doel op zich. Jouw taak als businesscoach is om dat verschil te maken voor de MKB-ondernemers die jij begeleidt, traint en coacht.

Ons doel; het winnende verschil maken voor jou
Onze taak als organisatie is om het verschil te maken voor jou als businesscoach. We bieden je continue opleiding en training. Daarnaast helpen we met je marketing en sales, organiseren we regelmatig events en plannen we ieder kwartaal een gezamenlijke intervisiedag.

Direct aan de slag met een bewezen groeimethodiek
Door je aan te sluiten bij dit succesvolle concept, kun je snel aan de slag. Je krijgt alle tools, systemen en processen om leads te genereren, klanten te werven en jouw klanten optimaal te bedienen. Je maakt deel uit van een actief netwerk van ervaren en ondernemende businesscoaches die zich voortdurend verder ontwikkelen.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden om aan te sluiten bij Businesscoach NL en de Zakelijk Succes Groep? Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vrijblijvend contact opnemen

Wil jij meer weten over de mogelijkheden om aan te sluiten bij Businesscoach NL en de Zakelijk Succes Groep? Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Licentieformule

Businesscoach Nederland is onderdeel van de Zakelijk Succes Groep. Als partner krijg je daarom niet alleen een profiel op Businesscoach.nl maar wordt je ook toegevoegd als adviseur op onze team-pagina en bieden we proposities aan die passen bij de competenties en ervaring van onze partners. Kwaliteit is een belangrijke speerpunt voor de selectie van onze partners. Naast een gedegen opleiding ontvang je continue coaching en intervisie.

Zelfstandig ondernemerschap

Businesscoach NL is een licentie-formule. Dit houdt in dat iedere aangesloten businesscoach en bedrijfsadviseur zelfstandig ondernemer is en onder zijn eigen bedrijfsnaam opereert. Dat vinden we belangrijk, omdat we zo zelf leven en uitvoeren wat we anderen leren. Tegelijkertijd zijn we één team en helpen we elkaar waar we kunnen.

Hierin zijn we anders:

 • Je wordt opgeleid in een in de praktijk bewezen groeimethodiek
 • Je krijgt een persoonlijke link voor de ZZP- en MKB Scan: onze eigen bedrijfsrapportage tool
 • Je kunt passief inkomen opbouwen via de Zakelijk Succes Groep, die al sinds 2013 actief is
 • Je kunt gebruik maken van kant-en-klare templates, werkvormen en presentaties
 • Je werkt regelmatig in een multidisciplinair team van businesscoaches
 • Je werkt met je collega’s continue aan je persoonlijke- en zakelijke groei
 • Je kunt deelnemen aan inspirerende trainingen en events
 • Je bent onderdeel van een inspirerende organisatie die als visie heeft marktleider te worden

Opleiding en erkende accreditatie

Post HBO Opleiding tot Businesscoaches
De Zakelijk Succes Groep heeft als enige opleider in Nederland een erkende post-HBO geaccrediteerde opleiding tot Businesscoach. Dit is een 14-daagse opleiding, verdeeld over een jaar, waarin je aan de ene kant werkt aan de groei van je eigen business en aan de andere kant gedegen wordt getraind in het begeleiden van ondernemers. Bij het aansluiten als businesscoach is deze opleiding inbegrepen. Hoewel al onze partners een bewezen trackrecord hebben blijkt telkens weer de impact en waarde van het volgen van de volledige opleiding.

MKB Canvas – Groeimethodiek
Als we met elkaar onze visie willen realiseren dan is het nodig dat we als businesscoaches en bedrijfsadviseurs dezelfde groeimethodiek gebruiken en dezelfde taal spreken. We gebruiken hiervoor het MKB Canvas: een groeimethodiek die door onze oprichter Bart van den Belt zelf is ontwikkeld.

Het MKB Canvas wordt eind dit jaar opgenomen in het boek ‘120 businessmodellen’ en komt daarmee op diverse bedrijfsopleidingen en hogescholen te liggen.

Licenties
Bedrijfsadviseurs en businesscoaches kunnen zowel partner worden van Businesscoach Nederland als losse licenties verkrijgen. Er zijn vier licenties die we uitgeven:

 • MKB Canvas Basics
 • Blue circle certified – bedrijfskunde specialist
 • Orange circle certified – klantreis specialist
 • Green circle certified – leiderschap specialist

Wanneer een businesscoach alle vier de licenties heeft mag je jezelf zichzelf ‘Certified Master Businesscoach’ noemen.

Vrijblijvend contact opnemen

Wil jij meer weten over de mogelijkheden om aan te sluiten bij Businesscoach NL en de Zakelijk Succes Groep? Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Programma's

Veelgestelde vragen

Onze visie is dat we als Zakelijk Succes Groep in 2026 marktleider zijn in bedrijfsadvies en businesscoaching. Dat realiseren we als we 100 aangesloten businesscoaches / bedrijfsadviseurs hebben en 1.000 aangesloten ondernemers in het Zakelijk Succes netwerk. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we thought-leader zijn in het domein ondernemerschap en dat onze groeimethodiek leidend is in het nadenken over bedrijfsgroei.

We willen dat het MKB Canvas ® het leidende model is om MKB bedrijven te helpen verbeteren en opschalen. Op deze manier kunnen we de meeste impact creëren en onze visie op waardegedreven leiderschap en gezonde groei zo breed mogelijk uitrollen. Dat is ook de reden dat we het beste aanbod hebben in de markt.

Een business coach drijft op kennis en ervaring. Het is dus belangrijk dat je bedreven bent in leidinggeven en bijvoorbeeld alles weet van management en bedrijfskunde. De Zakelijk Succes Groep (waar Businesscoach NL onderdeel van is) is de enige organisatie in Nederland die een PostHBO aanbieding voor businesscoaches aanbiedt.

Als aangesloten partner voldoe je aan drie punten:
√ Je hebt een bewezen trackrecord als ondernemer of leidinggevende
√ Je onderschrijft onze kernwaarden en houdt je aan onze principes voor gezonde groei
√ Je hebt een specialisme binnen het MKB Canvas en ruime soft skills

We zijn de enige organisatie in Nederland die businesscoaches kunnen accrediteren en hebben verreweg de meest complete toolbox voor businesscoaches en bedrijfsadviseurs.

Daarnaast: we zijn mensgericht en praktisch. Handen uit de mouwen, voeten in de klei.

Wij gaan voor kwaliteit.

Daarom kan niet iedere bedrijfsadviseur of businesscoach zich aansluiten bij ons. We hebben een vaste selectieprocedure om te kijken of je past bij de organisatie.

Herken jij jezelf hierin:

 • Je hebt een bewezen trackrecord in management of ondernemerschap
 • Je bent zelfstandig ondernemer
 • Je wordt sterk gedreven door resultaat
 • Je wilt werken met een in de praktijk bewezen groeimethodiek
 • Je bent bereid om te werken in een multidisciplinair team
 • Je wilt meebouwen aan het realiseren van de gezamenlijke visie
 • Je stelt jezelf in dienst van je klant
 • Je onderschrijft onze kernwaarden

Dan zijn we vermoedelijk een match. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Nee, over omzet die jij uit je eigen netwerk binnenkrijgt betaal je geen fee wanneer je kiest voor een partner aansluiting. Wanneer wij leads of klanten voor je aanbrengen betaal je daar wel een eenmalige fee van 25% over.

Jazeker; vraag er naar bij een van onze medewerkers.

Jazeker, het MKB Canvas is een groeimethodiek die bestaat uit het oplossen van drie problemen en het invullen van 9 bedrijfsonderdelen. We bieden je een toolbox aan met de strategische en praktische invullen van deze bedrijfsonderdelen, maar voeg vooral je eigen inzichten en methodieken toe.

Businesscoach NL is een netwerkorganisatie van kwalitatieve businesscoaches en bedrijfsadviseurs die geaccrediteerd zijn voor het MKB Canvas.

Onderdeel van het partnership bij Businesscoach Nederland is het volgen van certificeringstraining om te werken met het MKB Canvas. Als licentiehouder van het MKB Canvas ben je een van de weinige geaccrediteerde businesscoaches in Nederland. Daarnaast organiseren we diverse zaken voor je zoals intervisiedagen, toegang tot trainingtemplates en presentatiematerialen en ondersteunen we je uitgebreid bij je marketing.

Franchise organisatie

Een franchise organisatie schrijft je voor hoe je moet communiceren en aan welke regels je moet voldoen. Daarnaast draag je drie bedragen af bij een franchise:
- instapfee
- franchise fee (% omzet)
- marketing / automatisering fee (% omzet)

Bij sommige franchises in deze branche is de instapfee tot wel € 52.000 en het af te dragen percentage over je omzet tot wel 40%. Wat ons betreft, is dat een, voor de franchisnemers, ongezonde manier van zaken doen.

Hoe wij het doen

Wij doen dit met onze bedrijfsfilosofie, netwerkorganisatie en licentieformule anders en positioneren ons zo als challenger in de markt. We hebben een lage instapfee waar meer dan voldoende tegenover staat en zijn erop gericht om samen meerwaarde te creëren. Gezonde groei noemen we dat.

Waarom we het anders doen

De reden is heel eenvoudig. In 2026 willen we als Zakelijk Succes Groep het grootste platform zijn voor ondernemerschap en marktleider zijn in businesscoaching en bedrijfsadvies. Dat kan alleen als we herhaaldelijk een win-win-win creëren.

Ja, dat doen we. We zijn continu bezig met het creëren van een organisatie die aan alle kanten overstroomt.

Je krijgt een profiel op Businesscoach.nl, wordt toegevoegd aan het aanbod van ZakelijkSucces.nl (100k+ bezoekers) wordt getraind in lead generatie en sales en we ondersteunen je bij je marketing. Daarnaast huren we onze eigen businesscoaches in voor begeleiding van programma's van de Zakelijk Succes Academie én krijg je toegang tot het Zakelijk Succes Netwerk.

Initieel gaan we een samenwerking aan voor drie jaar. Daarna is het mogelijk om te verlengen.

Investering

De investering is vermoedelijk lager dan je denkt. Download de partner-brochure en we vertellen je er alles over.

Ervaringen

Investering

Vrijblijvend contact opnemen

Wil jij meer weten over de mogelijkheden om aan te sluiten bij Businesscoach NL en de Zakelijk Succes Groep? Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Partner worden bij Businesscoach Nederland

Download onze Partnerbrochure

Vul je gegevens in en ontvang direct alle relevante informatie over een aansluiting als businesscoach in je inbox.

Naam(Vereist)
Interesse(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Interesse om aan te sluiten?

Past onze organisatie bij waar jij voor staat én pas jij in het profiel dat we zoeken? Neem vrijblijvend contact op.

Ervaar je uitdagingen in groei?

Dan is MKB Next het business event voor jou!