Post hbo Register Businesscoach

Enige registeropleiding tot businesscoach in Nederland.

 • Intensieve begeleiding
 • Samenwerken met andere businesscoaches
 • Geen afdracht over eigen omzet

Post hbo Register Businesscoach

Businesscoaching en bedrijfsadvies is een fantastisch vak. Telkens weer geeft het enorm veel voldoening om te zien hoe we gezonde groei realiseren bij MKB-bedrijven door het wegnemen van de belangrijkste bottlenecks en te werken aan ondernemersvaardigheden, leiderschap, teamontwikkeling en het duurzaam borgen van systemen en processen.

Post HBO Opleiding tot Businesscoach

De Zakelijk Succes Groep heeft als enige opleider in Nederland een erkende post-HBO geaccrediteerde opleiding tot Businesscoach. Dit is een 15-daagse opleiding, verdeeld over een jaar, waarin je aan de ene kant werkt aan de groei van je eigen business en aan de andere kant gedegen wordt getraind in het begeleiden van ondernemers. Bij het aansluiten als businesscoach is deze opleiding inbegrepen. Hoewel al onze partners een bewezen trackrecord hebben blijkt telkens weer de impact en waarde van het volgen van de volledige opleiding.

MKB Canvas – Groeimethodiek
Als we met elkaar onze visie willen realiseren dan is het nodig dat we als businesscoaches en bedrijfsadviseurs dezelfde groeimethodiek gebruiken en dezelfde taal spreken. We gebruiken hiervoor het MKB Canvas: een groeimethodiek die door onze oprichter Bart van den Belt zelf is ontwikkeld.

Het MKB Canvas wordt eind dit jaar opgenomen in het boek ‘120 businessmodellen’ en komt daarmee op diverse bedrijfsopleidingen en hogescholen te liggen.

Licenties
Bedrijfsadviseurs en businesscoaches kunnen zowel partner worden van Businesscoach Nederland als losse licenties verkrijgen. Er zijn vier licenties die we uitgeven:

 • MKB Canvas Basics
 • Blue circle certified – bedrijfskunde specialist
 • Orange circle certified – klantreis specialist
 • Green circle certified – leiderschap specialist

Wanneer een businesscoach alle vier de licenties heeft mag je jezelf zichzelf ‘Certified Master Businesscoach’ noemen.

Laten we kennismaken

Wil jij meer weten over deelname aan de registeropleiding tot businesscoach en de mogelijkheden om aan te sluiten bij de Zakelijk Succes Groep? Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

 

Studieduur
16 dagen

Programma opleiding

Als register businesscoach wordt je automatisch partner van Businesscoach Nederland. Kwaliteit is een belangrijke speerpunt voor de selectie van onze partners. Naast een gedegen opleiding ontvang je continue coaching en intervisie.

Zelfstandig ondernemerschap

Businesscoach NL is een licentie-formule. Dit houdt in dat iedere aangesloten businesscoach en bedrijfsadviseur zelfstandig ondernemer is en onder zijn eigen bedrijfsnaam opereert. Dat vinden we belangrijk, omdat we zo zelf leven en uitvoeren wat we anderen leren. Tegelijkertijd zijn we één team en helpen we elkaar waar we kunnen.

Hierin zijn we anders:

 • Je wordt opgeleid in een in de praktijk bewezen groeimethodiek
 • Je krijgt een persoonlijke link voor de ZZP- en MKB Scan: onze eigen bedrijfsrapportage tool
 • Je kunt passief inkomen opbouwen via trainingen
 • Je kunt gebruik maken van kant-en-klare templates, werkvormen en presentaties
 • Je werkt regelmatig in een multidisciplinair team van businesscoaches
 • Je werkt met je collega’s continue aan je persoonlijke- en zakelijke groei
 • Je kunt deelnemen aan inspirerende trainingen en events
 • Je bent onderdeel van een inspirerende organisatie die als visie heeft marktleider te worden

Programma onderdelen

Onze post-hbo opleiding tot businesscoach is de enige businesscoach opleiding in Nederland die een geaccrediteerd diploma mag uitreiken. Tijdens deze opleiding werken we aan praktische vaardigheden om als businesscoach op een effectieve manier ondernemers en bedrijven te helpen met hun ontwikkeling. De volgende trainingen zijn onderdeel van deze post-hbo opleiding.

Persoonlijk leiderschap (twee dagen)

Als ondernemer heb je grote dromen. Toch lukt het veel ondernemers niet om die dromen te realiseren. Door twijfel, angst of onzekerheid zetten ze niet de stappen die ze kunnen zetten. Of ze blijven maar door buffelen met een te volle agenda. Het gevolg van deze zelfsabotage is dat groei en geluk uitblijven. Tijdens deze training gaan we aan de slag met jouw eigen persoonlijke leiderschap en -effectiviteit en leer je tools om ondernemers mee te begeleiden om effectiever te worden.

Positioneer je bedrijf (twee dagen)

Klanten hebben volop keus. Hoe zorg je er nu voor dat ze voor jouw onderneming kiezen? Dat begint met een stevige marktpropositie: jij moet exact weten wat je aanbod is en klanten moeten weten waar je voor staat. Je marktpropositie is het fundament van je onderneming en het kader van je online marketing. Het is belangrijk dat je weet wie jij bent als ondernemer en waar je bedrijf voor staat. In deze training leer je in twee dagen tijd hoe je dat doet en hoe je daardoor meer klanten krijgt.

Effectieve online marketing (twee dagen)

Overkomt het jou ook wel eens dat je een poos geen of niet voldoende inkomen hebt? En dat je daar nerveus van wordt? Logisch, want een stabiele omzet is belangrijk om je bedrijf draaiend te houden. Daarom moeten klanten jou steeds opnieuw weten te vinden. Dat bereik je met een goede marketingstrategie, want die zorgt voor stabiliteit in je inkomsten. In de training effectieve online marketing leer je in twee dagen tijd hoe je met je website en ‘online marketingmachine’ voor de lange termijn zorgt voor een stabiele omzet.​

Moeiteloos verkopen (twee dagen)

Je hebt je bedrijf op orde en krijgt regelmatig aanvragen. Toch kan het zijn dat je een hekel hebt aan verkopen. Je hebt het gevoel dat je te veel moet ‘pushen’ en vraagt je regelmatig af of je klant wel op een verkoopgesprek zit te wachten. Herkenbaar? Dan is de training ‘Succes in sales’ een absolute must. Na deze training zul je met plezier ieder verkoopgesprek in gaan en ontdekken dat je klanten als vanzelf ‘ja’ tegen je zeggen. Het geheim is de methodiek van adviesgericht verkopen.

Grip op je cijfers (twee dagen)

Financieel management en administratie zijn niet de grootste hobby van de meeste ondernemers. Toch zijn een goed ingerichte administratie en inzicht in je financiën noodzakelijk om strategische keuzes te kunnen maken om je bedrijf te laten floreren. Bovendien is het belangrijk op je pad richting financiële rust.

Coachings- en adviesvaardigheden (twee dagen)

Tijdens de twee dagen coachings- en adviesvaardigheden ga je aan de slag met diverse gesprekstechnieken en met goed opdrachtnemerschap. Je leert wat er van je verwacht wordt als businesscoach en hoe je je rol als trusted advisor op de juiste manier toepast.

MKB Canvas Basics | Business analyse (twee dagen)

Tijdens deze eerste tweedaagse ontdek je de basis van het MKB Canvas en leer je hoe je een strategische analyse maakt van een bedrijf. Je leert onder andere:

 • De 9 pilaren van een succesvol bedrijf en de onderliggende samenhang
 • De 6 drivers en 5 economische principes voor bedrijfsgroei
 • De 3 niveaus van communicatie van het MKB Canvas
 • De 36 implementatiepunten voor een zelfstandig groeiende organisatie

MKB Canvas Basics | Train de trainer (twee dagen)

Tijdens deze tweedaagse ontdek je hoe je effectief het MKB Canvas overdraagt naar een groep. Je wordt getraind in communicatie over het MKB Canvas, leert hoe je meer ontspannen voor een groep staat en krijgt diverse tools om met gemak een training of workshop te ontwikkelen. Daarnaast leer je hoe je een strategisch plan maakt voor een bedrijf en welke stappen er nodig zijn voor implementatie. Na het volgen van de ‘MKB Canvas Train de Coach’ en de ‘MKB Canvas Train de Trainer’ ben je gecertificeerd in MKB Canvas Basics.

Laten we kennismaken

Wil jij meer weten over deelname aan de registeropleiding tot businesscoach en de mogelijkheden om aan te sluiten bij de Zakelijk Succes Groep? Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

 

Studieduur
16 dagen

Programma's

Veelgestelde vragen

Onze visie is dat we als Zakelijk Succes Groep in 2026 marktleider zijn in bedrijfsadvies en businesscoaching. Dat realiseren we als we 100 aangesloten businesscoaches / bedrijfsadviseurs hebben en 1.000 aangesloten ondernemers in het Zakelijk Succes netwerk. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we thought-leader zijn in het domein ondernemerschap en dat onze groeimethodiek leidend is in het nadenken over bedrijfsgroei.

We willen dat het MKB Canvas ® het leidende model is om MKB bedrijven te helpen verbeteren en opschalen. Op deze manier kunnen we de meeste impact creëren en onze visie op waardegedreven leiderschap en gezonde groei zo breed mogelijk uitrollen. Dat is ook de reden dat we het beste aanbod hebben in de markt.

Een business coach drijft op kennis en ervaring. Het is dus belangrijk dat je bedreven bent in leidinggeven en bijvoorbeeld alles weet van management en bedrijfskunde. De Zakelijk Succes Groep (waar Businesscoach NL onderdeel van is) is de enige organisatie in Nederland die een PostHBO aanbieding voor businesscoaches aanbiedt.

Als aangesloten partner voldoe je aan drie punten:
√ Je hebt een bewezen trackrecord als ondernemer of leidinggevende
√ Je onderschrijft onze kernwaarden en houdt je aan onze principes voor gezonde groei
√ Je hebt een specialisme binnen het MKB Canvas en ruime soft skills

We zijn de enige organisatie in Nederland die businesscoaches kunnen accrediteren en hebben verreweg de meest complete toolbox voor businesscoaches en bedrijfsadviseurs.

Daarnaast: we zijn mensgericht en praktisch. Handen uit de mouwen, voeten in de klei.

Wij gaan voor kwaliteit.

Daarom kan niet iedere bedrijfsadviseur of businesscoach zich aansluiten bij ons. We hebben een vaste selectieprocedure om te kijken of je past bij de organisatie.

Herken jij jezelf hierin:

 • Je hebt een bewezen trackrecord in management of ondernemerschap
 • Je bent zelfstandig ondernemer
 • Je wordt sterk gedreven door resultaat
 • Je wilt werken met een in de praktijk bewezen groeimethodiek
 • Je bent bereid om te werken in een multidisciplinair team
 • Je wilt meebouwen aan het realiseren van de gezamenlijke visie
 • Je stelt jezelf in dienst van je klant
 • Je onderschrijft onze kernwaarden

Dan zijn we vermoedelijk een match. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Nee, over omzet die jij uit je eigen netwerk binnenkrijgt betaal je geen fee. We zijn geen franchiseorganisatie maar een licentieformule. Wanneer wij leads of klanten voor je aanbrengen betaal je daar wel een eenmalige fee van 20% over.

Jazeker, het MKB Canvas is een groeimethodiek die bestaat uit het oplossen van drie problemen en het invullen van 9 bedrijfsonderdelen. We bieden je een toolbox aan met de strategische en praktische invullen van deze bedrijfsonderdelen, maar voeg vooral je eigen inzichten en methodieken toe.

Businesscoach NL is een netwerkorganisatie van kwalitatieve businesscoaches en bedrijfsadviseurs die geaccrediteerd zijn voor het MKB Canvas.

Onderdeel van het partnership bij Businesscoach Nederland is het volgen van certificeringstraining om te werken met het MKB Canvas. Als licentiehouder van het MKB Canvas ben je een van de weinige geaccrediteerde businesscoaches in Nederland. Daarnaast organiseren we diverse zaken voor je zoals intervisiedagen, toegang tot trainingtemplates en presentatiematerialen en ondersteunen we je uitgebreid bij je marketing.

Franchise organisatie

Een franchise organisatie schrijft je voor hoe je moet communiceren en aan welke regels je moet voldoen. Daarnaast draag je drie bedragen af bij een franchise:
- instapfee
- franchise fee (% omzet)
- marketing / automatisering fee (% omzet)

Bij sommige franchises in deze branche is de instapfee tot wel € 35.000 en het af te dragen percentage over je omzet tot wel 32%. Wat ons betreft, is dat een, voor de franchisnemers, ongezonde manier van zaken doen.

Hoe wij het doen

Wij doen dit met onze bedrijfsfilosofie, netwerkorganisatie en licentieformule anders en positioneren ons zo als challenger in de markt. We hebben een lage instapfee waar meer dan voldoende tegenover staat en zijn erop gericht om samen meerwaarde te creëren. Gezonde groei noemen we dat.

Waarom we het anders doen

De reden is heel eenvoudig. In 2026 willen we als Zakelijk Succes Groep het grootste platform zijn voor ondernemerschap en marktleider zijn in businesscoaching en bedrijfsadvies. Dat kan alleen als we herhaaldelijk een win-win-win creëren.

Ja, dat doen we. We zijn continu bezig met het creëren van een organisatie die aan alle kanten overstroomt.

Je krijgt een profiel op Businesscoach.nl, wordt toegevoegd aan het aanbod van ZakelijkSucces.nl (100k+ bezoekers) wordt getraind in lead generatie en sales en we ondersteunen je bij je marketing. Daarnaast huren we onze eigen businesscoaches in voor begeleiding van programma's van de Zakelijk Succes Academie én krijg je toegang tot het Zakelijk Succes Netwerk.

Initieel gaan we een samenwerking aan voor drie jaar. Daarna is het mogelijk om te verlengen.

Investering

De investering is vermoedelijk lager dan je denkt. Download de partner-brochure en we vertellen je er alles over.

Ervaringen

Investering

Laten we kennismaken

Wil jij meer weten over deelname aan de registeropleiding tot businesscoach en de mogelijkheden om aan te sluiten bij de Zakelijk Succes Groep? Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

 

Studieduur
16 dagen

Post hbo Register Businesscoach

Download Brochure

Vul je gegevens in en we sturen je vrijblijvend een brochure toe. Binnen enkele minuten in je inbox.

Naam(Vereist)
Interesse(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek in

Wanneer je in jezelf investeert wil je dat je de goede keuze maakt.
Plan daarom een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze adviseurs.


Vul je gegevens in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaar je uitdagingen in groei?

Dan is MKB Next het business event voor jou!