Zakelijke financiering
Als je gaat ondernemen is de kans vrij groot dat je vroeg of laat een financiering nodig hebt. Dat kan zijn om bijvoorbeeld een machine of een pand te kopen, maar ook om je werkkapitaal te versterken of groei van je bedrijf mogelijk te maken.
Herken jij je in een van deze situaties?
- Je maakt wel winst, maar toch ben je elke maand weer aan het kijken welke leverancier je eerst betaald en of je jezelf ook nog salaris kan uitbetalen.
- Je ziet kansen om te groeien, maar moet daarvoor eerst investeren in voorraden of machines. En daarvoor heb je simpelweg de middelen niet.
- Je klanten betalen vaak te laat waardoor je zelf je facturen ook niet op tijd kunt betalen.
- Na een zakelijke tegenvaller heb je het gevoel constant achter de feiten aan te lopen en het ene gat met het andere te moeten vullen.
Financiering kan op verschillende manieren
Er zijn veel verschillende financieringsvormen die je kunt inzetten om deze problemen op te lossen en je weer vol te kunnen focussen op je groei. Denk aan:
- Factoring, het verkopen van je facturen om zo je debiteuren voor te financieren.
- Een rekening-courant krediet t.b.v voorraden of voorfinanciering.
- Lease van inventaris, machines of auto’s.
- Hypothecaire leningen voor vastgoed
- Crowdfunding of Angel investors voor groeiplannen.
Wij helpen je om de juiste financieringsvorm te kiezen en de financiering vervolgens ook daadwerkelijk binnen te halen.
Wat komt er kijken bij het binnenhalen van een financiering?
Wanneer je iemand vraagt om jou geld te lenen, is het belangrijk dat je elkaar vertrouwt. En om het vertrouwen van een financier te krijgen heb je een goed plan nodig. Een bedrijfsplan, waarin je jouw ambities verwoord en uitlegt hoe je dat praktisch gaat uitvoeren. En een financieel plan, waarin je laat zien hoe jouw plan geld moet gaan opleveren:
- Wat is de investering?
- Wat zijn de bedrijfskosten en hoeveel ben je kwijt aan inkoop?
- Hoeveel denk je te gaan verkopen en hoeveel gaat dat opleveren?
Uiteindelijk wil een investeerder weten hoe je hem gaat terugbetalen en wil hij een inschatting kunnen maken van het risico dat je hem niet kunt terugbetalen. Daarbij wil je natuurlijk zelf ook geen financiering afsluiten wanneer je die wellicht niet kunt terugbetalen.
Een goed plan is dus belangrijk voor het verkrijgen van een financiering, maar ook om zelf de risico’s op een realistische manier in te kunnen schatten. Door de focus te leggen op de uitvoering van de plannen en dit financieel inzichtelijk voor je te maken wordt het ondernemen leuker en makkelijker.
Financieel adviseur met ervaring
Lang niet elke ondernemer is goed met cijfers. Met een van onze partners als adviseur heb je een ervaren specialist aan je zijde. Iemand met expertise op het gebied van bedrijfsplannen en zakelijke financieringsaanvragen. Onze business coaches hebben een breed netwerk aan financiële adviseurs waar we mee samenwerken om jouw plannen mogelijk te maken. Tegelijkertijd zijn onze adviseurs ook ervaren ondernemers, die snappen hoe je een bedrijf inricht en runt en waar je als ondernemer tegenaan kunt lopen. We begeleiden dus niet alleen de aanvraag, maar juist ook jou als ondernemer in dit proces.