Bennie de Jong

Eenzaam ploeteren is verleden tijd. Stap over op genieten en gerichte resultaten.

  • Resultaatgericht
  • Ervaren salesmanager
  • Financieel- en hypotheek adviseur

Bennie de Jong

Bennie de Jong, what’s in a name, is met 28 jaar de jongste businesscoach in het netwerk. Voor hem zelf geen verrassing want hij is ‘eigenlijk overal de jongste’. De Benjamin die overal bovenuit springt met zijn ambitieuze, gedreven en vriendelijke karakter. Op een leeftijd waarop anderen voorzichtig overwegen om ooit te gaan ondernemen, heeft Bennie al drie succesvolle bedrijven opgericht. Zijn kennis, ervaring en visie deelt hij als businesscoach graag met andere ondernemers.

Als tiener begon hij al met ondernemen toen hij kansen zag in het bouwen van websites en vervolgens het verhuren van licht- en geluidssystemen. Hij was nauwelijks 20 jaar oud toen hij Nederlands jongste hypotheekadviseur met een eigen kantoor werd. Hoewel hij uit een ondernemersgezin komt, vindt hij niet dat het ondernemen er met paplepel is ingegoten. ‘Mijn vader en moeder werkten allebei zelfstandig dus dat was normaal voor mij. Maar daardoor zag ik juist hoe ik het zelf anders zou doen, ik was op zoek naar meer dynamiek’ vertelt Bennie.

Gestart als deur-tot-deur verkoper

Het verkopen leert hij op de meest traditionele manier: ‘Van deur tot deur, letterlijk. Ik verkocht beveiligingssystemen aan huis. Het was niet mijn droombaan maar ik heb er wel ontzettend veel van geleerd.’

Tot Bennie op een dag zijn ronde niet meer kan maken als hij met zijn voet in het gips op de bank terecht komt. Zijn schoonvader, zelfstandig hypotheekadviseur, weet wel raad met deze situatie. ‘Hij zei, kom met mij naar kantoor, hier heb je huiswerk, dat lukt je vast.’ En daar had hij geen ongelijk in. Niet veel later opent hij de deuren van zijn eigen kantoor, met zijn schoonvader, naar aller tevredenheid. Eerst nog op de achtergrond, maar al snel aan het stuur.

Snel geld verdienen? Waarde toevoegen!

‘Wat ik ook doe, het eindresultaat is altijd dat ik mensen verder help. Het gaat niet om snel geld verdienen, daar geloof ik niet in. Ik wil graag waarde toevoegen aan het bedrijf waar ik mij voor inzet. Succes zit voor mij in verschil maken.’

Ondanks zijn successen weet hij ook hoe het is om met vragen rond te lopen. ‘Het kan zijn dat je zakelijk of privé even vastloopt of plots in een onbekende situatie terecht komt. Dan verlies je het doel uit het oog en is het goed als iemand je weer helpt de juiste koers te varen. Dat kan je veel tijd, energie en geld besparen.’

Achteraf had ik toch ook een businesscoach ingeschakeld
‘Zelf had ik achteraf graag een businesscoach gehad, daarom hoop ik anderen nu te kunnen helpen. Natuurlijk hoort het vallen en opstaan bij ondernemen maar soms kan het toch helpen als iemand je even weer op het juiste pad helpt.’

Als businesscoach merkt Bennie dat zijn ambitieuze, resultaatgerichte aanpak erg aanstekelijk werkt. ‘Mensen merken meteen dat ik mij 100% inzet door hen te helpen. Tot de kern komen begint met een goed gesprek.’ Bennie weet de ander in een ongedwongen sfeer op zijn gemak te stellen. Hierdoor worden kwetsbare zaken toch bespreekbaar. Open en eerlijk communiceren maakt het mogelijk om verder te komen.

Quick-wins, niks mis mee

Resultaatgericht als hij is, probeert Bennie al in het begin van het proces aan de slag te gaan met praktische oplossingen en zogeheten ‘quick-wins’. ‘Meteen een paar concrete stappen zetten geeft direct positieve energie en daadkracht.’ Dankzij zijn enthousiasme en energie is het voor hem niet moeilijk om iemand te motiveren. ‘Dat is mijn drijfveer, iemand helpen om verder te komen in het leven dus ik stop, op een positieve manier, niet voordat dit ook een feit is.’

‘Had ik het MKB Canvas maar eerder gekend’

Het MKB Canvas is voor Bennie een praktische tool om elke uitdaging gestroomlijnd te kunnen uitvoeren. ‘Het geeft de perfecte visualisatie van de werking van een bedrijf, of je nu een ZZP-er bent of 500 man in dienst hebt. Het MKB Canvas laat zien hoe een bedrijf opereert en geeft inzichten voor verbetering. Waar je meer mag gaan zaaien of oogsten. Iedere ondernemer die ik spreek, is er positief over en zegt dat ze dit model eerder hadden willen hebben.’

 

Laten we kennismaken

Bennie de Jong is register businesscoach (RBC) en partner van Businesscoach Nederland.

Doe de MKB Scan

Neem vrijblijvend contact op

Interview

Laten we kennismaken

Bennie de Jong is register businesscoach (RBC) en partner van Businesscoach Nederland.

Doe de MKB Scan

Neem vrijblijvend contact op

Businesscoaching


Strategiesessie

Tijdens een strategiesessie maak je samen met Bennie een analyse en strategisch verbeterplan voor je bedrijf.

Meer informatie


Organisatie verbeter traject

Met het organisatie verbetertraject krijg je zicht op knelpunten in jouw onderneming en maak je een efficiëntieslag in je organisatie.

Meer informatie


Koersplan - 1-op-1 coaching

Het koersplan helpt je om op koers te blijven in je bedrijf. Maandelijks sparren met jouw persoonlijke businesscoach.

Meer informatie


Management coaching

Wanneer jij je management team wilt verbeteren of leiderschap wil ontwikkelen dan is management coaching een goede investering. Een bedrijf groeit zover als het leiderschap.

Meer informatie


Executive coaching

Met nieuwe perspectieven, frisse ideeën en concrete adviezen helpt executive coaching je om jouw rol als leider van je organisatie zo goed mogelijk in te vullen.

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Ervaringen

Hey Bennie,

Wat een reis is het geweest sinds ik begon met jou als mijn business coach! Zoals je weet heb ik eerder met coaches gewerkt, misschien wel een handje vol, dus ik was erg sceptisch om samen te gaan werken, terwijl ik wel echt voelde dat er iets moest gebeuren. Bijna hele dagen brandjes blussen, wakker liggen van de verantwoordelijkheden als werkgever en ondernemer en vooral heel veel werk doen wat niet meer het werk was waarom ik dit bedrijf gestart was. Ik voelde dat ik vast zat in een oneindige stroom van brandjes en op weg was om zelf op te branden.

Tijdens de strategiesessie hadden we het niet over pleisters om op wonden te plakken. Je liet me tot de echte pijnpunten in mijn bedrijf komen. Dat was soms even slikken en ontzettend confronterend, maar het heeft me geholpen.

Na de strategiesessie wilde ik zeker verder en ben een drie-maanden traject aangegaan. Ik koos voor jou vanwege je aanpak die geen ruimte laat voor vage beloftes.

Je betrok ook je netwerk, dus mijn hele bedrijf is doorgelicht; het hele MKB Canvas is aan bod gekomen. In het traject zijn niet alleen de zwakke schakels in mijn bedrijf blootgelegd, maar is mijn waardepropositie eindelijk écht duidelijk geworden voor me, ben ik op weg naar financiële rust in mijn bedrijf, maar ben ik vooral gegroeid als leider van mijn bedrijf. Ik heb geleerd mijn onzekerheden aan te pakken en effectiever te communiceren, en belangrijker nog, ik slaap weer!

Wat me het meest bijgebleven is, is hoe een van onze wekelijkse check-in calls uitmondde naar een brainstormsessie om een strak plan te bedenken én uit te voeren om de liquiditeit in mijn bedrijf op korte termijn te verbeteren zonder paniekvoetbal te spelen.

En wat zou ik zeggen tegen iemand die overweegt met jou te werken? Doen! Bennie helpt je de zaken vanuit een ander perspectief te zien en biedt praktische, haalbare oplossingen.

Wat betreft concrete resultaten: ik heb niet alleen mijn slaap terug, maar ook tijd en focus om mijn bedrijf te laten groeien. Het voelt alsof ik van het berijden van een woeste draak naar het beheersen van een wilde hengst ben gegaan. Ik schuif nog steeds wat heen en weer en moet af en toe een omweg nemen, maar ik heb wel een punt op de horizon die dichterbij komt.

Na het voltooien van ons coachingstraject met Bennie, ben ik erg te spreken over de duidelijke en eerlijke aanpak die hij hanteert. Het traject heeft ons aanzienlijke vooruitgang opgeleverd in de herstructurering en verbetering van onze organisatie. Wat mij vooral is bijgebleven, is de verbeterde band en openheid binnen ons managementteam.

Bennie's aanpak is prettig en transparant, wat zorgt voor een comfortabele samenwerking. We zijn nog steeds bezig met het toepassen van de verkregen inzichten en strategieën, maar de eerste resultaten zijn veelbelovend. Een sterke 8 voor het gehele traject!

Mijn ervaring met Bennie als business coach is uiterst positief. Hij heeft me geholpen om inzicht te krijgen in mijn eigen rol binnen de organisatie en de kernwaarden van ons bedrijf duidelijk te formuleren. Bennie's directe en soms harde benadering werkt goed voor mij; het houdt me scherp en gericht op wat belangrijk is.

Hoewel er enkele aspecten waren die ik anders had verwacht, heeft Bennie adequaat gereageerd door prioriteit te geven aan dringendere zaken zoals personeelsbeheer. Dit bewijst zijn flexibiliteit en vermogen om zich aan te passen aan de behoeften van het bedrijf. Ook hier een 8 voor het traject, met een sterke aanbeveling van 9 uit 10 voor anderen die overwegen om zijn coachingdiensten in te schakelen.

Investering

Laten we kennismaken

Bennie de Jong is register businesscoach (RBC) en partner van Businesscoach Nederland.

Doe de MKB Scan

Neem vrijblijvend contact op

Bennie de Jong

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.