Marion Schalk

Samen met de ondernemer aan de slag voor meer rust, balans en resultaat. Gezond groeien en leven!

  • 26 jaar ervaring met ondernemen
  • Mens en resultaatgericht
  • Sales, leiderschap en cijfers

Marion Schalk

‘Ik gun ondernemers ook meer rust, balans en resultaat’

Marion (1972) getrouwd en twee dochters: “Ik ben binnen een ondernemersfamilie opgegroeid. Mijn vader was een echte ondernemer die dacht in kansen en heel hard werkte. Na mijn studie HEAO-bedrijfseconomie en de MIT-opleiding installatietechniek, ben ik snel het familiebedrijf ingerold. We hadden een installatiebedrijf dat ik snel uitbreidde met een mooie en luxe badkamerspeciaalzaak (Baderie). Ondanks het mooie familiebedrijf, met een goede naam en veel tevreden klanten, liep het helaas spaak voor onze familie. Na vijftien jaar besloot ik om er uit te stappen om naar de retail te gaan. Ik nam een badkamerspeciaalzaak (Sandirect) in Eindhoven over.”

Het beste in mensen naar boven halen

“Als directrice van mijn bedrijf in Eindhoven was het coachen van mijn verkoopteam een belangrijke taak. In de tien jaar dat ik dit heb gedaan, bleek ik een goede coach te zijn. Ik trainde verkoopvaardigheden, spiegelden elkaar en gaf op een eerlijke en duidelijke manier feedback.  Door me in mijn mensen te verplaatsen, kon ik hen ook beter begrijpen. Ik onderzocht waar hun talent en interesse lag, want als je mensen laat doen waar hun hart ligt, haal je het beste in hen naar boven. Zo creëerden we een heel succesvol team dat enorm bevlogen en betrokken was.”

Meer rust en balans

“Mijn vader is altijd heel enthousiast geweest. Hard werken en resultaat boeken. Hetzelfde zie ik bij veel ondernemers. Ze werken zo hard, ik geloof dat dit effectiever kan en heb dit zelf ook ervaren.  Ik kreeg veel meer rust en balans in mijn leven door mijn mensen meer betrokken en zelfstandiger te maken. Mijn bevlogen verkoopteam in combinatie met focus op de cijfers leidde elk jaar weer tot een mooi resultaat. Dat gun ik andere ondernemers net zo goed, ik voel hun moeiten. Daarom heb ik besloten deze doelgroep te gaan coachen. Ik vind het enorm leuk om met ondernemers aan de slag te gaan en familiebedrijven trekken mij in het bijzonder. Mijn ervaring hierbij heeft me heel veel gebracht.”

Niet ín, maar áán het bedrijf werken

“Als coach ben ik oprecht, mens- en resultaatgericht én een beetje ongeduldig. Geef mij maar iemand die graag wil groeien, maar zichzelf in de waan van de dag voorbijloopt.  Ik ga graag samen op zoek naar de knelpunten en kansen om vervolgens rust en overzicht te creëren. Zo komt deze ondernemer meer in balans, wat hem helpt om op een gezonde manier door te groeien en meer resultaat te boeken. Minder werken ín het bedrijf, meer áán het bedrijf.”

Aandacht voor mens en cijfers

“Ik heb een bedrijfseconomische achtergrond, dus cijfers spreken me aan. In het coachen van ondernemers zal ik daar altijd aandacht aan besteden! Zoals binnen de verkoop niet voor iedereen een offerte willen maken, maar investeren in de juiste klanten en dus gericht verkopen met een goede marge. Wanneer ik tevreden ben? Als een ondernemer na een traject met mij beter in balans is en meer ontspannen aan het roer staat, zodat hij gezond kan groeien en kan léven.”

Laten we kennismaken

Marion Schalk is MKB Canvas gecertificeerd en partner bij Businesscoach Nederland.

 

Doe de MKB scan

Neem vrijblijvend contact op

Interview

Laten we kennismaken

Marion Schalk is MKB Canvas gecertificeerd en partner bij Businesscoach Nederland.

 

Doe de MKB scan

Neem vrijblijvend contact op

Programma's

Veelgestelde vragen

Ervaringen

Heb een strategie sessie met Marjon gehad.Was erg leerzaam en interresant.Heb geleerd om te focussen op 1 ding.Samen een stappen plan van focus punten gemaakt.De Manier van overleg heb ik als zeer prettig ervaren.Marjon is een iemand die je op een profesionele manier een andere kijk op je bedrijf geeft.Groet Jan-Willem

Investering

Laten we kennismaken

Marion Schalk is MKB Canvas gecertificeerd en partner bij Businesscoach Nederland.

 

Doe de MKB scan

Neem vrijblijvend contact op

Marion Schalk

Neem vrijblijvend contact op met Marion Schalk

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.