Meer informatie over de Cursus leidinggeven voor beginners?
Neem vrijblijvend contact op.

Cursus leidinggeven voor beginners

Heb je ineens de leiding over een groep medewerkers gekregen? Is jouw onderneming aan het groeien en verwacht men dat je beter jouw mensen aanstuurt? Heb je weinig tot geen ervaring met leidinggeven en wil je goede handvatten krijgen om jouw mensen te motiveren? Volg dan de cursus Leidinggeven voor Beginners. Alle basisbeginselen van leiderschap en management komen voorbij en voor je het weet ga je met een brok aan ervaring aan de slag.

Draagvlak creëren gaat niet vanzelf

Heel verstandig dat jij jezelf verder wilt ontwikkelen op het gebied van leidinggeven. Als (startende) leidinggevende vorm je immers de spil naar de medewerkers. Aan jou de taak om uitgestippeld beleid en veranderingen te communiceren en je medewerkers enthousiast te maken. In de cursus Leidinggeven voor Beginners leer je het belang van draagvlak creëren voor nieuwe ideeën. Dat gaat namelijk niet vanzelf. Op welke manier vertel je een inspirerend verhaal? Welke overtuigingskracht komt hiervoor om de hoek kijken? Na de cursus heb je de fijne kneepjes in de vingers.

Leiderschapsstijlen en persoonlijke voorkeur  

Vanuit hiërarchie het formele gezag naar je toe trekken, verdient geen schoonheidsprijs. Medewerkers willen een charismatisch leidinggevende die hen serieus neemt. Door de jaren heen zijn er veel verschillende leiderschapsstijlen ontwikkeld met elk hun voor- en nadelen. Door alle stijlen van leidinggeven te kennen, kun je ze goed gaan toepassen. In de cursus Leidinggeven voor Beginners kom je erachter welke persoonlijke voorkeur van leiderschap je hebt en hoe je dit krachtiger en met tact kunt inzetten. Jouw persoonlijke visie blijft overeind, zodat je authentiek aan het werk kunt. Daardoor ga jij op natuurlijke wijze je team leiden.

Leer eerst jezelf kennen voordat je leidinggeeft

Tijdens de cursus Leidinggeven voor Beginners leer jij jouw persoonlijke kwaliteiten te vergroten en groei je uit tot een inspirerend leider. Zo lukt het je om je medewerkers in beweging te krijgen, waardoor zij vol enthousiasme gaan samenwerken. Daarvoor kijk je eerst naar jezelf. Welke kernwaarden vind je belangrijk en met welke valkuilen heb je te maken. Na reflectie op je eigen handelen, groei je in jouw rol van leidinggevende.

Stuur aan op een succesvol team

Door aan te sturen op een succesvol team, is het waardevol om de kenmerken van jouw afzonderlijke teamleden te leren kennen. Zodoende lukt het beter om hen gericht te sturen en te motiveren. Open en effectieve communicatie staan hierin centraal. Om die reden dat gespreksvaardigheden een belangrijke plaats innemen tijdens de cursus Leidinggeven voor Beginners. Sommige communicatiepatronen kun je beter doorbreken en in andere gevallen heb je baat bij specifieke gesprekstechnieken.

Informatie aanvragen

Meer informatie over de Cursus leidinggeven voor beginners?
Neem vrijblijvend contact op.