Meer informatie over de Training Business Model Canvas?
Neem vrijblijvend contact op.

Training Business Model Canvas

Wanneer je als ondernemer, directeur of leidinggevende op strategisch niveau werkt, dan vind je het ongetwijfeld interessant om te weten wie nu precies je klanten en stakeholders zijn. Dat levert namelijk een rijke bron aan informatie op voor je strategische bedrijfsvoering. Met de training Business Model Canvas leer je meer over je eigen kernactiviteiten, je afnemers en met welke samenwerkingspartners je te maken hebt. Dat geeft een mooi beeld van jouw organisatie.

Inzichten in je eigen organisatie door het Business Model Canvas

Wil je erachter komen wat jouw klanten, gebruikers of stakeholders van jou willen? Zou je beter willen omschrijven wat je hen te bieden hebt en wat er nodig is om dit daadwerkelijk te realiseren? Weet je niet exact hoe jouw klantrelaties eruit zien en denk je betere resultaten te kunnen bereiken? Dit zijn zomaar een aantal vragen waar je tijdens de training Business Model Canvas antwoord op gaat krijgen. Dit model biedt namelijk overzicht en inzicht, waarmee jij je producten en dienstverlening kunt aanpassen en vernieuwen.

Bruikbare resultaten leiden tot gegarandeerd succes

Het Business Model Canvas geeft een grafisch overzicht van een aantal variabelen, die de waarde van jouw organisatie bepalen. Vervolgens kun je het inzetten als hulpmiddel voor een nieuwe strategie. Met bruikbare informatie over je klantsegmenten, klantrelaties, kanalen, waardeproposities, kernactiviteiten, hulpbronnen en partners, gaat het je lukken om succesvol te ondernemen. Tijdens de training Business Model Canvas zie je hoe de inkomstenstromen en kostenstructuren van de organisatie lopen en wat dit op strategisch niveau betekent. Met het model vallen alle puzzelstukjes op de juiste plek.

Met Business Model Canvas een scherpe strategische focus

Naast de basisprincipes van dit handzame model leer je ook na te denken hoe je bepaalde middelen beter kunt gaan inzetten om je doel te bereiken. De training Business Model Canvas kun je toespitsen op jouw eigen bedrijfsvoering. Zo ontdek je voor welke doelgroepen je het meeste kunt betekenen en hoe zij en andere stakeholders een bijdrage leveren aan jouw strategische doelstellingen.

Kostenstructuur en inkomstenstromen de levensaders van elk bedrijf

Door inzicht te hebben in de kostenstructuur, weet je wat je organisatie minimaal op jaarbasis moet omzetten om winst te behalen. Dat geldt ook voor de inkomstenstromen die een duidelijk inzicht in het verdienmodel van jouw organisatie geven. Gedurende de training Business Model Canvas ligt de aandacht op deze twee levensaders van jouw bedrijf. Investeringen en uitgaven moeten in balans zijn, zonder het belang voor je klanten uit het oog te verliezen.

Informatie aanvragen

Meer informatie over de Training Business Model Canvas?
Neem vrijblijvend contact op.