Meer informatie over de Training coachend leidinggeven?
Neem vrijblijvend contact op.

Training coachend leidinggeven

Wil je als leidinggevende of ondernemer het beste uit je medewerkers naar boven halen? Denk je dat er meer rendement in je team zit? Vind je het belangrijk om een prettige werkomgeving te creëren, waarin iedereen zich veilig voelt? Kies dan voor de training Coachend Leidinggeven, waarin je de beginselen van deze constructieve leiderschapsstijl leert kennen en er direct mee aan de slag gaat. Zo leer jij je team te motiveren en te inspireren.

Je medewerkers groeien wanneer jij ze weet te inspireren

Gedurende de training Coachend Leidinggeven leer jij jouw medewerkers te inspireren en een nog betere bijdrage te leveren aan het team en de organisatie. Met zelfstandige teamleden is het niet jouw taak om ze opdrachten te geven. Je gaat ze ondersteunen en hen zelfvertrouwen geven. Dat betekent dat je naar ze luistert en hen de vrijheid geeft om hun eigen werkwijze na te streven, waardoor hun verantwoordelijkheid groeit.

Stimuleren van medewerkers is de weg naar succes

Natuurlijk heb je als ondernemer en leidinggevende de meeste verantwoordelijkheden. Maar door samen met je medewerkers afdelingsdoelen op te stellen, geef je hen het vertrouwen dat zij ook eigen verantwoording hebben. Daardoor voelen zij zich gesteund. Deze stimulans zal hen uiteindelijk optimaal laten presteren. In de training Coachen Leidinggeven leer je hoe je hen het beste kunt benaderen en gaat geloven in hun capaciteiten. Daardoor zijn zij in staat om hun talenten en vaardigheden optimaal te benutten.

De eerste stap: je team goed leren kennen 

Na de training Coachend Leidinggeven ben je in staat om een optimaal commitment binnen je team te generen. Dat houdt in dat jij goed je team moet leren kennen. Je kunt alleen het beste uit je medewerkers halen door goed inzicht in hun karakter, motieven, kennis en vaardigheden te krijgen. Ook de onderlinge verhoudingen binnen het team en hun gedrags- en communicatiepatronen leveren rijke informatie op. Daardoor ben jij in staat om coachend leiding te geven.

Formuleer en realiseer samen jullie organisatiedoelen

In de training Coachend Leidinggeven komt het stellen van een gezamenlijk doel aan de orde. Dat zorgt ervoor dat jouw afdeling zich gaat profileren als een collectief saamhorige groep. Door sturing van je team los te laten, ontstaat er meer ruimte voor de verdere ontwikkeling van je team én jezelf. Naast effectief beïnvloeden leer je tijdens de training Coachend Leidinggeven ook omgaan met demotivatie, weerstand en het disfunctioneren van medewerkers. Door met jouw mensen op een coachende manier in gesprek te gaan, kom je achter hun drijfveren en struikelblokken.

Informatie aanvragen

Meer informatie over de Training coachend leidinggeven?
Neem vrijblijvend contact op.