Meer informatie over de Training consultative selling?
Neem vrijblijvend contact op.

Training consultative selling

Wil je als ondernemer of salesaccountmanager een vertrouwde gesprekspartner voor je klanten zijn en een sterke klantrelatie met hen opbouwen? In de training Consultative Selling leer je om jouw adviesvaardigheden te versterken en goed naar de klant te luisteren. Alleen door zijn behoeften en wensen te achterhalen, kun je sluitend advies geven. In de training Consultative Selling wisselen theorie en praktijk elkaar af.

Blije klanten door eerst écht te luisteren

Natuurlijk wil jij je eigen verkoopresultaten verbeteren. Tijdens de training Consultative Selling leer je daarnaast ook om jouw klant een toegevoegde waarde te leveren, waardoor de klantrelaties alleen maar toeneemt. Je concurrenten bieden wellicht hetzelfde product en/of dienstverlening, maar hoe zorg je ervoor dat klanten voor jou kiezen? Door de training Consultative Selling leer jij jezelf te overstijgen en weet je welke toegevoegde waarde voor klanten interessant is.

Maak je onderscheidende vermogen duidelijk

Het draait niet alleen om de levering van producten en/of diensten. Je kunt jezelf onderscheiden door de klant door en door te kennen. Dat betekent dat je ook weet wat er bij hun organisatie speelt. Wat zijn hun strategische plannen, hoe ziet hun interne en externe analyse eruit en met welke afnemers hebben zij te maken? Hiermee kun jij je onderscheiden van alle concurrenten. De training Consultative Selling zoomt hierop in.

Na de training consultative selling je ‘partner in business’

Door goed met jouw klant mee te denken op strategisch niveau, ben je in staat om maatwerk oplossingen te bieden. Je denkt mee, stelt helder advies op en levert daardoor een meerwaarde naar jouw klant. Het is jouw taak om de wereld van de klant inzichtelijk te maken. Zo word je ‘partner in business’ en bereik je prachtige resultaten.

Verkoopresultaat voor de lange termijn

Wanneer je vaak te maken hebt met een complexe Decision Making Unit (DMU) aan klantzijde, dan is het handig om de kracht van het DMU te weten. Ook dit komt in de training Consultative Selling aan de orde. Met al jouw voorkennis kun jij je beter onderscheiden en lukt het om voor een lange termijn een goede klantrelatie op te bouwen, met de juiste mensen binnen het DMU.

Grondige voorbereiding is het halve werk

Hoe jij jezelf profileert als salesaccountmanager staat centraal in de training Consultative Selling. Daar hoort in ieder geval een grondige voorbereiding bij. Daarmee ga je niet alleen krachtig het klantgesprek in, maar weet je ook de juiste vragen te stellen en het vertrouwen van je klant te winnen. Met de toegevoegde waarde die jij biedt, lukt het om direct rendement te genereren.

Informatie aanvragen

Meer informatie over de Training consultative selling?
Neem vrijblijvend contact op.