Meer informatie over de Training Creative Problem Solving?
Neem vrijblijvend contact op.

Training Creative Problem Solving

Sta je er vaak alleen voor wanneer je als ondernemer, leidinggevende op projectleider bepaalde problemen, dilemma’s, vraagstukken of andere moeilijkheden moet oplossen? Kies je uit tijdgebrek vaak voor standaardoplossingen, maar vind je dat die eigenlijk niet voldoen? Overweeg dan de training Creative Problem Solving. Hier leer je namelijk op een andere manier naar problemen te kijken en de creatieve stukjes in je brein te stimuleren.

Creatief problemen leren oplossen

Uiteraard verdwijnen problemen niet vanzelf. Juist uitdagingen maken het leven interessant. Dat betekent dat je ze wel eerst moet overwinnen. In de training Creative Problem Oplossing krijg je inzicht in de verschillende manieren om dit te doen. Er is namelijk altijd wel een creatieve of een goedkope werkwijze om problemen aan te pakken, óf een manier waar je nooit eerder aan gedacht had.

Vastgeroeste patronen losweken; dat lucht op!

Je bent op zoek naar vernieuwing en innovatie, maar dat blijft vaak achterwege vanwege vastgeroeste patronen. Gedurende de training Creative Problem Solving ga je hiermee aan de slag en krijg je handvatten om die patronen te doorbreken. Wanneer je inziet dat een probleem eerder een uitdagingen is, krijg je er plezier in om ermee aan de slag te gaan. Een ingewikkelde kwestie leer jij in kleinere deelvragen te ontrafelen. Laat je echter nooit door haast opjagen. Dat leidt in de meeste gevallen tot verkeerde oplossingen.

Ontdek de ‘root-cause’ en start zelf het creatieve proces 

Tijdens de training Creative Problem Solving draait het om allerlei creatieve technieken. Je leert alles over de achtergronden hiervan en hoe je het allemaal kunt toepassen. Door open te staan voor alle mogelijkheden, ben je beter in staat om vrij te denken en je brein eens flink op te schudden. In Creative Problem Solving leer je dat alles kan; de ‘sky is the limit’. Door vanuit deze vrijheid naar problemen te kijken, krijg je inzicht in praktische mogelijkheden. Onder andere verschillende brainstormtechnieken gaan jou hier fantastisch bij helpen.

Waar moet je beginnen met zoveel ideeën?

Creativiteit heeft elk mens van nature in zich. Toch is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Bij veel creatieve ideeën ontbreekt het vaak aan daadkracht. Waar moet je starten en waar leidt het toe? In de training Creative Problem Solving leer je allereerst jouw probleem op een juiste manier te definiëren en de mogelijke oorzaken op te sommen. Door de juiste technieken toe te passen, genereer je ideeën met voor- en nadelen. Met een juiste mindset gaat het jou tenslotte lukken om hier keuzes in te maken, die tot een oplossing van het probleem leiden.

Informatie aanvragen

Meer informatie over de Training Creative Problem Solving?
Neem vrijblijvend contact op.