Meer informatie over de Training effectief leiderschap?
Neem vrijblijvend contact op.

Training effectief leiderschap

Wil je als ondernemer of ervaren leidinggevende in korte tijd je leiderschapsvaardigheden beter ontwikkelen en effectief leiding geven? Wil je goed jouw medewerkers én processen sturen? Vind je het belangrijk om de motivatie van je personeel te vergroten? Kies dan voor de training Effectief Leiderschap, waarin jij je tot een kundig leidinggevende ontpopt.

Effectief leiderschap start bij heldere communicatie

Medewerkers verwachten van hun leidinggevende dat hij hun goed kan aansturen en effectief optreedt bij de doorvoering van veranderingen. Elk veranderproces is anders en gaat meestal met de nodige strijd gepaard. Mensen zijn gewoontedieren en vinden het moeilijk om een andere koers te varen. Dat leidt tot tegenwerking en demotivatie. Juist door het volgen van de training Effectief Leiderschap zul je merken, dat je hier goed mee om kunt gaan en het op de juiste wijze gaat communiceren.

Motiveren en het creëren van een optimaal werkklimaat 

In de training Effectief Leidinggeven ga je voornamelijk praktisch aan de slag. Uiteindelijk ben jij als leidinggevende in staat om een optimaal werkklimaat te creëren, waarin jouw medewerkers tot bloei komen en met volop motivatie aan de slag gaan. Door allerlei praktische inzichten weet je precies hoe jij jouw teamleden naar een hoger plan kunt tillen. Niet alleen jouw managementvaardigheden nemen toe, maar ook inzicht in je eigen leiderschapsstijl.

Met de juiste gesprekstechnieken kun je de wereld aan

Als ondernemer of leidinggevende voer je de gehele dag gesprekken; met medewerkers, klanten, samenwerkingspartners en andere stakeholders. Het is dan prettig om goed uit je woorden te kunnen komen en daar waar nodig anderen aan te spreken op hun gedrag. Daarom tref je veel aandacht hiervoor in de training Effectief Leiderschap. Je leert niet alleen de regels voor bijvoorbeeld feedback geven én ontvangen, maar je gaat ook in rollenspellen oefenen. Daarnaast krijg je handvatten voor het voeren van slechtnieuws- en beoordelingsgesprekken.

Een goede leiderschapsrol kun je leren! 

Dat leiderschap van nature al in iemand moet zitten is een statement. Dit gaat de een nu eenmaal gemakkelijker af dan de ander. Desalniettemin kun je deze leiderschapsrol leren. Na de training Effectief Leiderschap heb je genoeg tools in handen gekregen om het dagelijks in praktijk te brengen. Je weet dan in uiteenlopende situaties te reageren en richting te geven. Naast het feit dat je te weten komt welke voorkeursstijl van leidinggeven je hebt en welke invloed dat heeft op je team, kun je ook diverse andere vormen van leidinggeven toepassen.

Informatie aanvragen

Meer informatie over de Training effectief leiderschap?
Neem vrijblijvend contact op.