Meer informatie over de Workshop kernkwadranten?
Neem vrijblijvend contact op.

Workshop kernkwadranten

Het succes van een project en de groei van je bedrijf hangen grotendeels af van je medewerkers. Van de mensen in je team. Als manager of leidinggevende ben je dus gebaat bij een optimale samenwerking met dat team, maar ook bij goede onderlinge relaties tussen de teamleden. Want een goed functionerende ploeg medewerkers stimuleert het vermogen om creatieve oplossingen te bedenken en door elkaar op ieders sterke punten te benutten levert je team betere resultaten. Met de workshop Kernkwadranten leert je team zichzelf en elkaars kwaliteiten beter kennen: de basis voor een optimale samenwerking.

Ontdek je kernkwaliteiten met de kernkwadraten

Kernkwadranten zijn jouw belangrijkste kwaliteiten. Het zijn de eigenschappen en talenten die je maken tot wie je bent. Bijvoorbeeld dingen als doorzettingsvermogen, behulpzaamheid en zelfverzekerdheid. Inzicht in de eigen kernkwaliteiten en in die van anderen stelt een team in staat om elkaars sterke punten te exploiteren. Iedereen doet graag waar-ie goed in is en dus leidt dat tot minder stress, meer plezier in het werk en een betere algehele teamspirit. Allemaal voorwaarden voor beter teamwork en de betere resultaten die daarmee gepaard gaan.

Benut je volledige potentieel

Je kernkwaliteiten hebben echter ook een keerzijde. Ze brengen valkuilen en uitdagingen met zich mee. Wanneer je doorschiet in je kwaliteit, wordt dat sterke punt juist meer een zwakte. En het projecteren van de eigen kernkwaliteiten op anderen leidt tot onbegrip, teleurstelling of zelfs irritatie. Want wat bij de één een kwaliteit is, is bij de ander juist een uitdaging. Door elkaars kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen te kennen neem je die frictie weg en leg je de basis voor een positiever, hechter team.

Informatie aanvragen

Meer informatie over de Workshop kernkwadranten?
Neem vrijblijvend contact op.