Meer informatie over de Workshop stressmanagement?
Neem vrijblijvend contact op.

Workshop stressmanagement

We kennen allemaal het beeld van de chagrijnige, gestresste manager. Een stereotype dat we bijvoorbeeld vaak terugzien in komedies en drama’s op de buis. Iemand wiens gemoedstoestand zijn weerslag heeft op zijn medewerkers. Op zijn team. En daar zit een kern van waarheid in, want medewerkers reflecteren vaak de emoties van hun leidinggevenden. Dat betekent dat gestresste leiders ook gestresste, opgejaagde werknemers creëren. Daar zit niemand op te wachten. Met de workshop Stressmanagement leer je hoe je die stress de baas wordt – en de productiviteit verhoogt.

Goed stressmanagement verhoogt de productiviteit

Leidinggevenden dragen de verantwoordelijkheid voor het resultaat en het professionele succes van hun team. Terwijl ze ook nog zorgen voor het (emotionele) welzijn van hun teamleden, moeten ze ondertussen ook zelf hun dagelijkse taken blijven uitvoeren. Dat brengt vanzelfsprekend een hoge werkdruk met zich mee. Daar moet je als manager of leidinggevende efficiënt mee om kunnen gaan, zodat het niet de overhand neemt en zowel mentale als fysieke problemen oplevert. Want dan ben je niet meer in staat je werk goed te doen.

Daarom leer je tijdens de workshop Stressmanagement effectieve technieken waarmee je mentale veerkracht opbouwt. Waarmee je rust creëert in de chaos. Technieken waarmee je je ook je team uiteindelijk beter laat renderen, omdat je met minder stress op de werkvloer werkt met beter gemotiveerde collega’s, de kansen op eventuele conflicten minimaliseert en de communicatie stimuleert. Het schept de voorwaarden voor een soepel verloop van projecten en het behalen van deadlines. Kortom, een verhoogde productiviteit.

Leer loslaten & delegeren

Verantwoordelijkheid is goed. En een klein beetje stress soms ook. Het kan immers motiveren om te presteren. Maar het is vaak ook goed om die verantwoordelijk los te laten. Om die over te dragen aan je medewerkers. Dat verlicht de eigen werkdruk. Scheelt stress. Dat loslaten is echter vaak moeilijker dan je denkt. Met de workshop Stressmanagement laten we je daarom kennismaken met loslaten en effectief delegeren, zodat je je teamleden gemotiveerd houdt, de werklast beter balanceert en zowel efficiënter als flexibeler kunt werken. Een win-win-win situatie.

Informatie aanvragen

Meer informatie over de Workshop stressmanagement?
Neem vrijblijvend contact op.