Meer informatie over de Workshop Succesvol onderhandelen?
Neem vrijblijvend contact op.

Workshop Succesvol onderhandelen

Bij het runnen van een bedrijf of het leiden van een team onderhandel je veel en vaak. Over de prijs van je producten of diensten in een verkoopgesprek of over salarisverhoging of meer verantwoordelijkheid met één van je werknemers, bijvoorbeeld. Maar doe je dat wel effectief? Behaal je uiteindelijk wel het resultaat wat je wíl behalen? En misschien wel belangrijker nog: zorg je er wel voor dat je de relatie met een klant of medewerker niet beschadigt tijdens de onderhandeling? Antwoorden op die vragen krijg je tijdens de  workshop Onderhandelen.

De gulden middenweg

Door beter te leren onderhandelen als manager of teamleider bouw je aan respect van je medewerkers. Je bent immers beter in staat om conflicten en problemen op te lossen, omdat je de gulden middenweg weet te vinden. Zonder dat één partij ook maar vervelende gevoelens ervaart. Een win-win situatie waarbij iedereen tevreden is met het resultaat. Betere communicatie- onderhandelvaardigheden zorgen daarmee voor draagvlak bij lastige beslissingen en maken je taak als leider dus een stuk gemakkelijker.

Communicatie is key

Het succes van een een stevige onderhandeling hangt vaak af van de communicatie. Non-verbale communicatie speelt daarbij minstens net zo’n grote rol als verbale communicatie. Het gaat er dus niet alleen om wat je zegt, maar ook hoe je die boodschap brengt. Tijdens de workshop Onderhandelen maken we je daarom ook bewust van je eigen houding en laten we zien hoe je diezelfde houding in kunt zetten om aan te sluiten bij verschillende onderhandelingstactieken en overtuigender over te komen.

Gesprekstechnieken die de balans doen doorslaan

Tijdens een onderhandeling zijn er verschillende fasen te onderscheiden. We leren je die te herkennen, zodat je vervolgens in kunt spelen op de volgende stap. Daarvoor gebruik je weer verschillende technieken. Trucjes en vragen die je kunt stellen om het doel van de ander te achterhalen, om de werkelijke onderhandelingsruimte te ontdekken en om te voorkomen dat de onderhandelingen vastlopen. Technieken die de balans subtiel doen doorslaan in jouw voordeel.

Informatie aanvragen

Meer informatie over de Workshop Succesvol onderhandelen?
Neem vrijblijvend contact op.