Meer informatie over de Workshop werkplezier?
Neem vrijblijvend contact op.

Workshop werkplezier

Een baan is per definitie niet per se leuk of aangenaam. Dat maakt het werk soms lastig. Iedere dag opnieuw omgaan met de werkdruk is lastig. Een balans vinden tussen de stress op het werk en je privéleven is lastig. En leren hoe je het werkplezier kunt verhogen is lastig, maar wel essentieel voor jouw mentale en fysieke gezondheid (en die van je medewerkers), voor jullie succes en voor het succes van je organisatie. Maar hoe creëer je die blije werkomgeving? Hoe zorg je voor blije medewerkers? Je leert het allemaal tijdens de workshop Werkplezier.

Meer werkplezier, meer productiviteit

Het creëren van een werkomgeving die meer werkplezier stimuleert of medewerkers inspireert om het leuk te hebben, heeft een enorme impact op het succes van je organisatie. Blije medewerkers ervaren natuurlijk minder stress, dus hebben ze minder afleiding en kunnen ze productiever zijn. Daarnaast zijn blije collega’s creatiever, durven ze eerder lonende risico’s te nemen, zijn ze niet bang om fouten te maken en ondersteunen ze elkaar. Vrolijke werknemers werken beter met elkaar samen en voelen zich meer met elkaar verbonden. Des te belangrijker om het werkplezier te verhogen, dus.

Ontdek de voorwaarden voor meer arbeidsvreugde

Als manager of leidinggevende kun je je medewerkers niet vertellen dat ze blij moeten zijn. Daar moeten ze toch echt zelf voor kiezen. Wat je echter wel kunt doen is voorwaarden creëren voor een omgeving waarin ze er zelf voor kiezen om meer plezier in het werk te hebben. Dat kan door je medewerkers zich gewaardeerd te laten worden. Door ze erkenning te geven hun goede werk. Geef ze de ruimte om zich te ontwikkelen. Meer verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld. Leer delegeren. Tijdens de workshop Werkplezier gaan we actief aan de slag om te ontdekken waar jouw team plezier aan beleeft.

Een goede leider is een blije leider

Ook het management speelt een rol in de mate van plezier op het werk. Diverse onderzoeken laten zien dat de performance van een directe leidinggevende van invloed is op de gemoedstoestand van teamleden. En een transparant management ook. Maar misschien wel belangrijker nog: als leider geef je het goede voorbeeld. Jouw werkplezier, jouw geluk straalt af op anderen en inspireert hen om met meer zelfvertrouwen en toewijding aan de slag te gaan. De workshop Werkplezier gaat er dus niet alleen om hoe je het werkplezier van de mensen in je organisatie kunt verhogen – maar vooral ook hoe je zelf meer werkplezier ervaart.

Informatie aanvragen

Meer informatie over de Workshop werkplezier?
Neem vrijblijvend contact op.